Nevíte letos co s cuketami a rajčaty?
Chcete být více potravinově soběstační?
Po absolvování workshopu budete umět správně sklidit, uskladnit a zpracovat úrodu. Přímo na zahradě sklidíme a v kuchyni zpracujeme úrodu.
Budeme zavařovat, sterilovat, pasterovat, blanšírovat, mrazit a sušit. Řekneme si, jaká zelenina a za jakých podmínek se dá skladovat čerstvá a jak prodloužit její trvanlivost. Některé druhy budeme moct rovnou jednoduše semenařit.
Jak poznat zralost zeleniny a ovoce (technická vs botanická zralost), kdy je čas sklízet
Jaké jsou ideální povětrnostní podmínky pro sklizeň
Jak zpracovat jednotlivé druhy zeleniny a ovoce – jednoduché postupy a recepty
Kde úrodu uskladnit?
Kurz bude probíhat na naší rodinné zahradě v Kobylí Hlavě, kde stojí náš dům sousedící s naší chalupou. Dostanete veškeré podklady k teoretické části ve formátu pdf s popsanými technikami a jednoduchými recepty pro zpracování úrody.
Celodenní program nabitý informacemi zahájíme teoretickou přednáškou. Do vytištěných podkladů si můžete dělat poznámky. Následovat bude pauza na domácí oběd. V průběhu celého dne se můžete se ptát na cokoliv, co vám nebude jasné.
Odpoledne se spolu vrhneme na sklízení a zpracování úrody. Na konci dne si domů každý odvezete několik skleniček se zpracovanou úrodou dle vlastního výběru.
Cena: 2 420,-
Kdy: Brzy bude další termín!
Kde: Kobylí Hlava 54, 582 82 Golčův Jeníkov
Kapacita kurzu: 10-12 účastníků
V ceně: přednáška a praktické ukázky s možností si vše vyzkoušet, pdf podklady s recepty pro zpracování úrody, káva a čaj, výborné domácí jídlo přímo z farmy, skleničky s úrodou; extra: ubytování – přespání z pátka na sobotu